Cordia Romania a vandut aproape o treime din prima faza a Parcului20

Cordia România a vândut 30% din prima fază a Parcului20 și anunță noi dezvoltări de proiecte rezidențiale

Placa peste subsolul primei clădiri a proiectului rezidențial a fost turnată, în contextul în care aproape o treime din prima fază a fost deja vândută

București, 11 iulie 2019 – Cordia România, divizia de dezvoltări rezidențiale a grupului Futureal, anunță că prima fază a proiectului rezidențial Parcului20, dezvoltat în zona Expoziției din nordul Bucureștiului, a fost vândută în proporție de 30%. Investiția în construcția primei faze a Parcului20 se ridică la 24 de milioane de euro din investiția totală de 40 de milioane de euro necesară întregului proiect.

„În contextul în care lucrările de construcție la Parcului20, demarate în luna aprilie 2019, avansează în ritm rapid, la fel și vânzările, anunțăm achiziția unui teren în suprafață de 15.500 metri pătrați situat pe strada Fabrica de Cărămidă”, a declarat Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România și membru al Consiliului de Administrație Cordia.  ”Acest teren, alături de cel din zona Laminorului, e destinat segmentelor mediu și mediu-superior, cu accent pe un echilibru foarte bun între localizare, arhitectură și prețul imobilului, la fel ca în Parcului20.”

În afară de proiectele rezidențiale anunțate și de continuarea investiției de 40 de milioane de euro în Parcului20, care se va derula în următoarele 24-30 de luni, grupul Futureal explorează noi piețe în vederea extinderii segmentului său de dezvoltare de proiecte office, iar o destinație nouă poate fi Bucureștiul.

Strategia noastră, atunci când intrăm pe o piață nouă, este să începem cu rezidențialul, prin divizia noastră specializată Cordia. Am făcut acest lucru în România, prin proiectul Parcului20 și prin achiziția a încă patru loturi de teren în nordul Bucureștiului, pe care vom dezvolta proiecte rezidențiale”, a declarat Tibor Tatár, CEO Dezvoltare Comercial și Retail, membru al Consiliului de Administrație Futureal.

Despre Parcului20 și Cordia România

Proiectul rezidențial este dezvoltat în două faze și va avea, în total, 469 de apartamente. Termenul de finalizare pentru cele 260 de apartamente din prima fază a ansamblului rezidențial este septembrie 2020, iar cea de-a a doua fază va fi livrată la 8-12 luni după prima etapă.

Cele 469 de apartamente ale ansamblului rezidențial Parcului20 sunt destinate segmentului mediu și mediu-superior și sunt disponibile în 30 de configurații, de la studiouri și apartamente cu două camere până la duplexuri cu cinci camere. Peste jumătate din unitățile din Parcului20 se califică pentru achiziția cu TVA de 5%.  Toate cele 469 de apartamente ale proiectului sunt echipate cu sisteme smart-home de ultimă generație, parte din configurația standard a apartamentelor. Parcului20 va avea 579 de locuri de parcare, o grădină privată de peste 3.000 de metri pătrați, parcare pentru biciclete, grădină yoga și echipamentele outdoor pentru exerciții calestenice.

Cordia România a anunțat recent investiții de 100 de milioane de euro în dezvoltarea rezidențială a patru terenuri, care se adaugă celor 40 de milioane de euro ce vor fi investite, pe parcursul a doi ani și jumătate – trei ani , în dezvoltarea proiectului rezidențial Parcului20. Obiectivul major al Cordia România este să devină principalul dezvoltator regional de proiecte rezidențiale și să își extindă activitatea prin realizarea unor proiecte sustenabile, care să pună în valoare comunitățile locale existente.

Despre grupul Futureal și Cordia

Grupul Futureal este unul dintre cei mai mari dezvoltatori și investitori imobiliari din Europa Centrală și de Est. Grupul nu activează doar în dezvoltarea rezidențială, ci și în proiecte mixed-use de regenerare urbană  de mari dimensiuni, dezvoltare de clădiri de birouri și de retail modern, proiecte de conversie și investiții în proprietăți comerciale, precum și în domeniul soluțiilor de finanțare structurată. De la fondarea sa, portofoliul grupului Futureal a cuprins mai mult de 120 de proiecte imobiliare, cu o valoare totală de trei miliarde de euro lu o suprafață de două milioane de metri pătrați. În prezent, grupul administrează simultan un număr de 28 de proiecte, cu o valoare totală de 0,9 milioane de euro și o suprafață utilă de peste 660.000 de metri pătrați.

Cordia, divizia de investiții rezidențiale a grupului, lider de piață în Ungaria, a primit numeroase premii și a fost recunoscută drept unul dintre cei mai inovatori dezvoltatori rezidențiali din regiune, ca urmare a dezvoltării de succes a ansamblului Corvin din Budapesta. Proiectul se întinde pe 22 de hectare și a presupus reconstrucția unui întreg cartier situat în centrul capitalei ungare. Acest proiect a declanșat creșterea economică a zonei, redefinind impactul pe care un dezvoltator responsabil îl poate avea asupra orașului. Cordia are peste 15 ani de experiență în dezvoltarea de proiecte rezidențiale de calitate în Ungaria și Polonia și și-a propus ca România să devină una dintre piețele sale cheie pentru investiții viitoare. Compania a vândut 5.500 de apartamente în Ungaria, România și Polonia, dezvoltă în prezent încă 4.000 de unități în 23 de proiecte din regiune și are planuri pentru încă 5.800 de locuințe.

 

Compare listings

Comparaţie