Din 11 martie, începe curățenia generală pe străzile din Brașov.

Unele grădini de bloc sunt ghene de gunoi

,Având în vedere experiența din primăvara trecută, când vremea nu ne-a ajutat foarte mult, am luat decizia să demarăm luna curățeniei de primăvară de luni, 11 martie, cu o lună și jumătate înainte de Sărbătorile de Paști. În următoarele săptămâni, până în data de 19 aprilie, tot ceea ce înseamnă domeniul public și privat al municipiului (trotuare sau zone verzi) va intra într-un proces amplu de curățenie. Tot de luni vor fi amplasate şi containerele de 8 m.c. pentru depozitarea deşeurilor rezultate în urma curăţeniei de primăvară din locuinţe. Invităm toate persoanele fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituţii publice şi de învăţământ) ca în această perioadă să contribuie la realizarea curăţeniei în municipiu, prin luarea de măsuri care să ducă la curăţarea spaţiilor verzi, aleilor, trotuarelor şi a rigolelor stradale din perimetrul imobilelor de locuit şi a celor cu altă destinaţie”, a făcut apel viceprimarul Laszlo Barabas.

 

Acesta a subliniat faptul că ,,este interzisă tăierea sau toaletarea neautorizată a arborilor şi arbuştilor de pe domeniul public şi privat al municipiului”, mai ales că săptămâna trecută, doi brașoveni din Craiter au găsit de cuviință să taie doi pomi din grădina blocului pentru a-și face „provizii” de lemne pentru gărtar.

Deşeurile rezultate ca urmare a acestei activităţi vor fi depozitate lângă punctele de colectare a deşeurilor menajere, cât mai compact, urmând ca acestea să fie transportate de către operatorii de salubrizare împuterniciţi de către Primăria Municipiului Braşov.

Sursa: Bizbrasov.ro

Alăturați-vă discuției

Compare listings

Comparaţie