Ștefan cel Mare, mega-proiectul care mută Autogara din centrul Sucevei.

S-a aprobat construcția ansamblului rezidențial ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Ansamblul rezidențial “Ștefan cel Mare”, mega-proiectul care mută Autogara din centrul Sucevei și schimbă total aspectul zonei – cel mai mare proiect imobiliar din ultimii zece ani din orașul moldav.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus este un proiect care va aduce un plus de valoare municipiului, deoarece dispare Autogara, se fluidizează traficul în această zonă aglomerată, dar mai ales se modernizează zona centrală.

Noul complex imobiliar care va schimba în bună măsură modul cum arată centrul Sucevei va fi dezvoltat pe o suprafață totală de 17.145 mp, din care 9.829 mp reprezintă terenuri proprietăți private, iar diferența reprezintă suprafața aferentă drumurilor și amenajărilor pentru circulația publică.
Cele trei străzi care vor fi înglobate în noul ansamblu rezidențial sunt strada Armenească, Dragoș Vodă și Vasile Alecsandri.

Dacă la prima subzonă accesul auto și pietonal se va face din străzile Dragoș Vodă și Armenească, la a doua subzonă, adică pe unde e acum Autogara, accesul auto și pietonal se realizează din strada Armenească și str. Ion Creangă prin amenajarea unui sens giratoriu, dar și de pe strada Petru Rareș.

Alăturați-vă discuției

Compare listings

Comparaţie